Classic Album Sundays presenterer GENESIS ‘Foxtrot’ (Charisma, 1972) + ‘Duke’ (Charisma, 1980) // Laboratoriet (Kulturhuset) // torsdag 22. aug. kl. 19-22 // Kent Horne med Trond Gjellum og Jacob Holm-Lupo

18.30 dørene åpnes (albumrelatert musikk)
19.00 PLATEPRAT
19:20 ALBUMLYTT; ‘Foxtrot’ (spilletid 51:08)
20:15 PAUSE
20:30 PLATEPRAT
20:45 ALBUMLYTT; ‘Duke’ (spilletid 55:06)
21:45 Q&A med publikum
22:00 avrunding

Vi kaster oss over et av tidenes mest spennende band og gjør et dypdykk ned i to av Genesis’ (mange) albumklassikere. Foxtrot (1972) og Duke (1980) ble utgitt i hvert sitt tiår og markerer på mange måter høydepunkter for to av bandets ulike faser. Sammen med et par av landets mest progmarinerte musikere og skribenter, Jacob Holm-Lupo og Trond Gjellum, forteller vi historiene rundt bandet, musikken og de to produksjonene, og hører begge skivene i sin helhet på et lydanlegg i audiofil verdensklasse.

FOXTROT – DUKE
Etter at Peter Gabriel og Steve Hackett forlot besetningen, etter henholdsvis The Lamb Lies Down on Broadway (1974) og Wind & Wuthering (1976), var mange spente på om synergien mellom de tre gjenværende medlemmene ville være nok til å forvalte røttene til bandet på en troverdig måte, bevare progfansen, og samtidig inkludere nye lyttere slik de ønsket, ved å forholde seg til den mer polerte musikalske virkeligheten vår del av verden bega seg inn i på begynnelsen av 80-tallet.

Selv om forskjellene fra bandets fjerde til tiende studioutgivelse er åpenbare, både med tanke på komposisjon og instrumentering, er det tilfredsstillende å høre hvordan Tony Banks, Mike Rutherford og Phil Collins tar vare på dramaturgien og fortellergleden fra bandets første, eksperimentelle progperiode inn i en mer poporientert tid, i en bransje som var i ferd med å sko seg for nye måter å formidle musikk på gjennom blant annet MTV og CD-platen.

David Hentschel var medprodusent på samtlige av Genesisplatene fra A Trick of the Tail i 1975 til Duke fem år senere. På hvilken måte kan den tidligere lydskrueren fra Trident Studios ha vært med å bidra til den musikalske kontinuiteten til bandet post Gabriel? Det episke 23 minutter lange overflødighetshornet Suppers Ready på Foxtrot og avslutningssuiten på Duke, Duke’s Travels/Duke’s End, har paralleller vi selvsagt heller ikke kan la passere ubesnakket i vår plateprat med kveldens to gjester.

JACOB HOLM-LUPO
…er produsent og kaptein for progpopbandet White Willow og soloprosjektet The Opium Cartel. Han er også en dyktig skribent. I vår kom boken Blue Öyster Cult: Every Album, Every Song i Sonicbond Publishings “On Track”-serie som allerede er utsolgt og skal trykkes i nytt opplag. Nå er han i gang med en tilsvarende bok som tar for seg diskografien til Toto.

TROND GJELLUM
…har, som Collins, trommer som hovedinstrument, er produsent og mannen bak Panzerpappa og Suburban Savages. Han har arrangert hele seks progfestivaler i løpet av totusentallet og var ansvarlig for over 50 numre av magasinet Tarkus, der forøvrig også Holm-Lupo var en flittig og viktig bidragsyter.

Berøringspunktene mellom kveldens gjestepresentører og progscenen er mange. Gjør deg klar for en detaljrik nerdekveld med Genesis og to av bandets albumklassikere i petriskålen. Mellom disseksjonsrundene slipper vi nålen på et lydanlegg i audiofil verdensklasse, lener oss tilbake, demper lyset, skrur opp volumet og hører platene uavbrutt fra begynnelse til slutt.

AUDIOMENYEN leveres av Duet Audio:
– PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
– TONEARM: Jelko 750 LB 12”
– TONEARM LIFTER: Little Fwend
– PICKUP: Dynavector XX2 MK2
– FORSTERKER: Soulution 330
– HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
– SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
– HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
– STRØMFORDELER: Isol-8

Oslo

Time and Date: Thursday August 22nd 2019 7:00pm – 10:00pm

Venue

Laboratoriet (Kulturhuset), Youngs gate 6, 0181 Oslo

Tickets

Available Here

Presenter

Kent Horne