Lytteklubben Classic Album Sundays presenterer:
GRATEFUL DEAD ‘Blues For Allah’ (United Artists, 1975)
// Gras // mandag 07. august kl. 19-21 // cc: 125,-
AUDIOFIL ALBUMLYTT OG MUSIKKNØRDEPRAT
Lytteklubbvert Kent Horne endevender Grateful Deads klassiker Blues For Allah med forfatter og litteraturkritiker Jon Rognlien (Dagbladet), journalist og redaktør Audun Vinger (DN, Tidens Ånd, Jazznytt), samt blodfan, arkitekt og tidligere talsmann for Vål’engaklanen Christian Kjellsen.
kl. 18.00 Relatert musikk frem til arr.start kl. 19
kl. 19.00 Albumprat + lytt
(7″ og liveversjon(er) av Dark Star m.m.)
kl. 19.45 Albumlytt (LP, spilletid 44:13)
kl. 20.30 Prat m/publikum
Få ensembler har tiltrukket seg en så trofast fanskare gjennom flere generasjoner Deadheads, forventningsfulle konsertgjengere og platesamlere med kompletteringssyndrom som Jerry Garcia, Bob Weir, Phil Lesh, Bill Kreutzmann, Mickey Hart og resten av gjengen i The Grateful Dead – en jammefestival av et band med visjonære instrumentalister på musikalsk vandring og evig leit etter variasjoner over tema. Veien var målet, man hadde så god tid som helst og middelet fremfor noe var kunsten å lytte til hva som oppsto mellom dem, musikerne, underveis og la trippen få utfolde seg, så og si.
Vi kommer selvfølgelig ikke utenom Grateful Dead som livefenomèn og nyter noen drag fra et selektert utvalg versjoner av låta Dark Star før vi demper lyset, skrur opp volumet og gir oss hen til et av bandets studioklassikere, Blues For Allah, utgitt midt på 70-tallet etter et tiårs fartstid sammen. Vi lener oss tilbake og hører langspilleren fra begynnelse til slutt på et lydanlegg i audiofil verdensklasse.
NNNN
Owsley “Bear” Stanley hjalp Dead å utvikle sin berømte Wall of Sound. Hva er vel mer riktig for dette på alle måter velutstyrte livebandet enn å bli lyttet til gjennom et høyttaleranlegg som er utviklet spesielt med tanke på en massiv, audiofil konsertopplevelse? Den norske høyttalerprodusenten NNNN har mottatt eventyrlige tilbakemeldinger både for sin ekstraordinære lydteknologi og design de siste årene. Ikveld hjelper de oss å finne riktige horn for anledningen. Blir det Devor 23 (https://nnnn.no/devor-23/) i kombo med coaksiale Gage 70 (https://nnnn.no/gage-70/), eller Devor 30 + Gage 125, eller noen av de andre hornsystemene deres? Vi drar til lokalene til NNNN i Drammen uken før vår Blues For Allah-aften og gjør noen testlytter.
AUDIOMENY:
– PLATESPILLER: Thorens TD 124 DD
– TONEARM: Thorens TD 124
– PICKUP: Thorens SPU 124 (Ortofon)
– RIAA-TRINN: McIntosh MP100
– SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
– STRØMFORDELER: Isol-8
– AKTIVE HØYTTALERE: NNNN (Modell til avklaring)

Oslo

Time & Date: Monday 7th August 2023 18:00 -21:00

Venue

Gras, Kristian Augusts gate 14, 0164 Oslo, Norway

Tickets

NOK 125 in advance here

Presenters

Kent Horne

Audio Menu