ALBUMLYTT og KONSERT med MAJA S. K. RATKJE og LASSE MARHAUG // kafé hærverk // søndag 26. januar kl. 19 // cc: kr. 200,-

18.00 dørene åpnes – albumrelatert musikk
19.00 PRAT m/Ratkje og Marhaug
20.00 LYTT: Maja Ratkje ‘Voice’ (spilletid 47:45)
20:50 Q&A med publikum
21:30 KONSERT: Maja S. K. Ratkje og Lasse Marhaug

I en serie med helaftens soniske søndagsmarinader tar lytteklubben Classic Album Sundays for seg artister som på forskjellig vis har vært med å flytte grensene for hva vi oppfatter som musikk, lyd og ulyd. Vi legger en albumklassiker på disseksjonsskålen, spiller den i sin helhet på et lydanlegg i audiofil verdensklasse og tar en prat med de involverte før vi hører dem live med nytt materiale.

Etter besøket fra Alexander Hacke i forbindelse med Einstürzende Neubautens ‘Halber Mensch’ (1985) og den påfølgende konserten med Hackedepicciotto i fjor presenterer vi denne gang to av våre sterkeste påvirkningskrefter innenfor eksperimentell musikk de siste par tiårene her til lands; Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og Lasse Marhaug.

VOICE
Klokken 19 skrur vi tiden tilbake til år 2002 og Ratkjes klassiker ‘Voice’ på Rune Grammofon der hun endevender mulighetene for den menneskelige stemmen på en måte vi aldri har hørt før og neppe får høre på samme vis igjen. I samtale med lytteklubbvert Kent Horne forteller Ratkje om utgivelsen sammen med Lasse Marhaug som sto i ledtog med henne på produksjonssiden, før vi hører albumet fra begynnelse til slutt.

I tillegg til en rekke iørefallende soloutgivelser hver for seg har de også levert fabelaktig nybrottsarbeid i lag med andre ved flere anledninger, ikke minst i duo med hverandre. Spontane musikalske utflukter mellom slagene i prosjekter de to har jobbet på ihop har eftersigende gitt utfall like uventede og spennende for dem selv som for oss lyttere, og så langt resultert i fire album; “Music For…” henholdsvis “…Shopping” (2003), “…Loving” (2004), “…Faking” (2005) og “…Gardening” (2009).

FUTURE CLASSIC
Magiske øyeblikk har gode livsvilkår og forutsetninger når utøvere med like stor evne til å lytte og respondere som til å eksperimentere og agere møtes for å skape soniske rom. Det forklarer hvorfor to systematikere og improvisatører som Ratkje og Marhaug stadig har vendt tilbake til hverandres oppfinnsomhet og skarpladde frekvenser, både som komponister og utøvere.

En liten kunstpause etter albumlytten serveres dagens versjon av Maja S. K. Ratkje og Lasse Marhaug, live fra scenen på Kafé Hærverk.

AUDIOMENYEN leveres av Duet Audio
– PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
– TONEARM: Jelko 750 LB 12”
– TONEARM LIFTER: Little Fwend
– PICKUP: Dynavector XX2 MK2
– FORFORSTERKER: Ayon Auris
– EFFEKTFORSTERKERE: 4 x Auralic Merak mono blocks (2×800 Watt)
– HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
– SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
– HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
– STRØMFORDELER: Isol-8

Oslo

Time and Date: Sunday 26th January 2020 7:00pm – 11:00pm

Venue

KAFÉ HÆRVERK, Hausmanns gate 34, 0182 Oslo, Norway

Tickets

Available Here

Presenter

Kent Horne