Classic Album Sundays presenterer PRINCE ‘Originals’ (Warner Bros., 2019) // Kent Horne med Petter Aagaard og Christer Falck // Laboratoriet (Kulturhuset) // Søndag 15. Sept. kl. 17-19

kl. 16.30 dørene åpnes
kl. 17.00 PRAT m/kveldens gjester
Kl. 17.40 LYTT: ‘Originals’ (spilletid: 1:03:49)
kl. 18.45 Q&A: Publikum, Falck og Aagaard
kl. 19.00 avrunding

Som vi gjorde på denne tid i fjor i forbindelse med Prince Rogers Nelsons første offisielle posthume demoutgivelse, den nedstrippede og gripende Piano And A Microphone 1983, inviterer vi igjen til nerdeprat og albumlytt for å høre nye, gamle genistreker signert den dypt savnede funkmasteren fra Minneapolis, som brått forsvant fra oss for to år siden, bare 57 år gammel.

Prince Estate, forvalteren av musikken artisten etterlot seg i det sagnomsuste overflødighetshvelvet tilknyttet hans hjemmestudio i Paisley Park, har denne gang frigjort Princes egne versjoner av musikk skrevet for andre artister. Et knippe på 15 låter satt sammen av Troy Carter, rådgiver og manager for forvaltningsselskapet, med hjelp fra Jay-Z, ble sluppet i juni som ‘Originals’ – til strålende kritikker og stor begeistring for fansen.

SKREDDERSYDD OG UAVHENGIG
De fleste kjenner låter som Manic Monday gjennom The Bangles’ versjon med Susanna Hoffs på vokal, eller Sinéad O’Connors cover av Nothing Compares 2 U, opprinnelig skrevet for The Family, det første bandet Prince signerte for sitt eget plateselskap i 1985.

Originals understreker treffsikkerheten til komponisten, arrangøren og orkesterlederen Prince. Låtene virket skreddsydde for artistene som i sin tid løftet dem frem i lyset. Denne utgivelsen viser samtidig hvor uavhengig konstruksjonene er av hvem som fremfører dem, de er som fullendte lissepasninger for artister å spille ut sine særegenheter på.

Det er slående hvor lite man har endret på grunnmaterialet eller funnet det nødvendig å vike bort fra de opprinnelige intensjonene. Det er sterkt å høre den barokke multiinstrumentalisten fremføre låtene slik han selv skisserte dem, med sin egen inderlige og litt frekke soulstemme.

FALCK & AAGAARD
«Princeologene» Petter Aagaard og Christer Falck har besøkt lytteklubben flere ganger tidligere, blant annet for å presentere klassikere som Purple Rain (1984) og Sign o’ the Times (1987).

En av verdens største Prince-samlinger befinner seg hos Christer Falck. Mange stiftet først bekjentskap med ham gjennom TV3s Robinsonekspedisjonen, men for oss musikkinteresserte er han bedre kjent som tidligere platesjappeinnehaver av Bennis på Aker Brygge eller som platedirektør og produsent med en usedvanlig teft og beundringsverdig filantropisk entusiasme.

Gjennom flere år har han løftet frem norske artister som gjerne har fortjent mer oppmerksomhet enn de har fått, gjennom nyslipp på eget forlag C+C Records, reutgivelser, konserter (som i konsertserien Gåsehud), og til og med små, dedikerte festivaler, som i forbindelse med produsent Jan Erik Kongshaugs 75-årsjubileum tidligere i år.

Falck er også medforfatter og forlegger av den uautoriserte boken Shockadelica (Falck Forlag, 2014), skrevet i samarbeid med Norges kanskje fremste Princekjenner; vokalist, skuespiller, komponist og musikkjournalist Petter Aagaard.

Aagaard forfattet året etter den kontroversielle Star Wars-boken A Disturbance in The Force – Imperiet slår sprekker. Vi har lest ham i musikkmagasinet PULS og sett ham i musikalske sammenhenger både på teaterscenen og i ulike underholdningsprogram på tv, men blant oss med spesiell hang til klubbrytme og booty bounce har trønderen gjort seg bemerket som vokalist og komponist i det eksperimentelle funkkollektivet Galactic Funk. Rett før jul slippes albumet We Come in PEZ, som vi gleder oss stort til.

Etter en prat med kveldens gjester, der vi hører historiene rundt Prince og denne spesielle utgivelsen, demper vi lyset, skrur opp volumet og frigjør både dansegulv, stoler og de lilla putene vi har kjøpt inn for våre Princepresentasjoner – fritt valg etter dagsformen, og spiller skiva i sin helhet på et lydanlegg i audiofil verdensklasse.

AUDIOMENYEN leveres av Duet Audio:
– PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
– TONEARM: Jelko 750 LB 12”
– TONEARM LIFTER: Little Fwend
– PICKUP: Dynavector XX2 MK2
– FORSTERKER: Soulution 330
– HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
– SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
– HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
– STRØMFORDELER: Isol-8

Er det lenge siden du har hørt en hel plate fra begynnelse til slutt? Classic Album Sundays gir deg muligheten til å høre musikken kontekstuelt, i fellesskap, uavbrutt og med best mulig sonisk gjengivelse.

Oslo

Time and Date: Sunday September 15th 2019 5:00pm – 7:00pm

Venue

Laboratoriet (Kulturhuset), Youngs gate 6, 0181 Oslo

Tickets

Available Here

Presenter

Kent Horne